Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
228097h1024.jpg

Svensk ilska efter protesten: Inte nöjda

Stina Nilsson slutade trea bakom norskorna Maiken Caspersen Falla och Ingvild Flugstad Östberg i Slottsprinten. Men de svenska ledarna ville att Östberg skulle diskas - och lämnade in en protest. En protest som senare avslogs. "Vi är inte på något sätt nöjda med beslutet. För vissa gäller reglerna, för vissa inte", säger damlandslagets tränare Mattias Persson till Expressen.

Nilsson fick ge sig på upploppet mot norskorna, men var ändå märkbart glad över pallplatsen efter målgång. Landslagets ledare var däremot inte riktigt lika nöjda och lämnade in en protest för att Östberg störde Nilsson i en kurva i finalen.

– Helt solklart för mig, men jag är inte juryn. Men om de ska vara konsekventa så är det inget snack om att det ska vara en sanktion som i Drammen, säger förbundskapten Rikard Grip till SVT.

I Drammen, i förra veckan, straffades Nilsson med att petas ned till sjätteplats för en liknande situation, menar Grip.

Stina Nilsson till SVT:

– Jag fick kämpa ganska mycket för att ta mig i kapp sen.

– Jag vill inte vara bitter eller så. Men jag tycker att reglerna ska vara lika för alla.

Men svenskarna fick inget gehör från juryn. Nu uppger Expressen att Sverige fått sin protest avslagen. 

"Vi är inte på något sätt nöjda med beslutet. För vissa gäller reglerna, för vissa inte", säger damlandslagets tränare Mattias Persson till tidningen. 

Det var tre svenskor i final i Slottssprinten. Hanna Falk blev fyra och Jennie Öberg femma.

På herrsidan gjorde svenskarna fiasko i kvalet – endast Oskar Svensson tog sig vidare som 16:e åkare. Svensson vann sin kvartsfinal, men orkade sedan inte i semi.

Det blev rysk glädje när Nikita Kriukov raketspurtade sig fram till segern i finalen. Norska duon Ola Vigen Hattestad och Petter Northug gjorde honom sällskap på prispallen.

Mest läst