Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

Supportrar attackerade spårvagn på Avenyn

Supportrar från Gais och IFK Göteborg var inblandade i ett stort bråk vid Valand. Flera smällar hördes. En polis skadades och fördes till sjukhus.

Enligt polisen har den skadade polismannen träffats av en bengal och kördes till Sahlgrenska. Enligt Cecilia Wallström på sjukhusets pressjour fick polismannen lindriga skador.

LÄS MER: Polisen inför derbyt: Vi får se vad det blir

Gais och IFK möttes under kvällen i en match i Lisebergshallen. Det handlade om futsal och inte om klubbarnas respektive representationslag i "riktig" fotboll.

Ett vittne som var på platsen ringde till GP gav denna historia:

- Ett tjugotal mörkklädda män rusade ut från John Scott´s pub och mot en spårvagn som stod på Valands hållplats. De tvingade sig in på vagnen och ett stort bråk uppstod.

- Ganska snart kom fem polispiketer dit. De lyckades ta sig in i spårvagnen och i samband med det hördes ordentliga smällar.

DIREKTRAPPORT FRÅN MATCHEN HÄR

Ett annat vittne bekräftar uppgifterna.

- Vi såg hur det stod människor framför en spårvagn som hade stoppats. De försökte först sparka sönder rutorna och samtidigt skrek de något om Gais, vi kunde inte höra vad, berättar Jonathan Hansson.

- Sen kastades smällare, kraftiga smällare, in i och under vagnen. Sen kom polisen som trängde sig in mellan grupperna. Därefter var det en grupp supportrar som gick ner mot Kopparmärra och en annan grupp som gick åt andra hållet i riktning mot Götaplatsen.

Efter händelserna vid Valand delades supportrarna i två huvudgrupper. De som tog sig till Lisebergshallen möttes av beskedet att insläppen var stängda.

Det ledde till att alla som inte kom in på matchen i mindre grupper tog sig in i stans mest centrala delar där de gick runt mellan ställena.

- Vi följer dem på håll, berättade Stefan Gustafsson.

Senare under kvällen kunde polisen meddela att det enligt insatschefen varit mellan 50 och 60 perosner inblandade i bråket vid Valand.

Händelsen ska ha startat då en grupp Gais-anhängare åkt språvagn förbi Valand för att ta sig till arenan. "Spårvagnen var tillsagd av polis att passera hållplatsen utan att stanna då det fanns uppenbar risk för konfrontation av anhängare till IKF Göteborg", skriver polisen på sin hemsida.

Vid hållplatsen fortsatte vagnen förbi men då ska någon av supportrarna på vagnen dragit i nödbromsen. Detta ledde till en konfrontation mellan de båda grupperna och polisen fick gå in och dela på dem. 

Ingen person har gripits men en en anmälan om våld mot tjänsteman har upprättats.

Mest läst