Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
BB160220ZZ016

Supertalangen sänkte Örebro: Fantastiskt

Lägg namnet Kristian Vesalainen på minnet. Där har ni Frölundas senaste supertalang. 16-åringen gjorde sitt första SHL-mål mot Örebro.…– Det känns fantastiskt, säger han.

Den finske supertalangen fick chansen i en kedja tillsammans med Johan Sundström och Andreas Johnson. 16-åringen som mäter 190 centimeter och väger hela 92 kilo visade att han vill ha mer speltid. Det har blivit elva matcher tidigare för honom men mot Örebro var det dags för första målet.

– Det känns fantastiskt! Jag har inte fått pucken ännu men jag hoppas att jag får den, säger Vesalainen och skrattar.

I SHL räcker det som junior att spela 100 minuter i SHL för att få ett kontrakt med klubbens A-lag. Kristian Vesalainen har nu 59.47 minuter på sitt konto.

– Jag hoppas verkligen jag får mer speltid och chanser. Jag ska göra allt jag kan för att få det och jag hoppas att det andra målet kommer snart.

Roger Rönnberg har utvecklat en rad talanger under sin tid i Frölunda. Listan kan göras lång och lär bara växa under de kommande åren. Han hyllar Kristian Vesalainen efter hans första mål i SHL.

– Det är fantastiskt att se hur han spelar, både i fredags och nu igen. Han visar verkligen att han är värd att satsa på och vi ska fortsätta att utbilda och utveckla honom. Det krävs tålamod, tid, träning och lugn och ro.

Hur bra kan han bli?

– Det får vi se, det är upp till honom hur hårt han är beredd att tävla och träna i varje situation.

Den 16-årige, lite blyge finnen blir intervjuad av samtliga medier på plats. Nu spelar han med spelare som Joel Lundqvist, som var 17 år när Vesalainen föddes.

– Det är jättekul att vara med här. Alla killarna har varit väldigt snälla och bjudit in mig. Det är kul att spela här.

Känner du att du håller för SHL?

– Jag tänker inte så mycket, jag bara kör. Jag hoppas att det blir mer spel och jag känner att den här ligan passar mig.

Men det är lite stort att få vara med här?

– Lite, lite kanske, säger han och skrattar.

Mest läst