Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

sundin
Ronnie Sundin och Erik Karlsson.

Supertalangen lär av "pappa" Sundin

Ronnie Sundin har fyra matcher kvar till hundra slutspelsmatcher. Erik Karlsson gör den här veckan troligen sin första. Åtminstone om det blir mycket utvisningar.
"Father and son" ropar en av de finskspråkiga lagkamraterna när 37-årige Sundin och 17-årige Karlsson lämnar omklädningsrummet för att intervjuas.
Sundin ler snett och mumlar något om att han snarare är grandfather och säger dessutom att han inte vet om han kan lära den unge lagkamraten så mycket.
- Hockeymässigt är han på en oerhört hög nivå redan nu. Jag kanske kan ge honom lite råd utanför plan, säger han.
Det borde han kunna. Med den rutin han har är han inte bara svårslagen i Frölundatruppen.
Kan snart fira 100-jubileum
I och med kvartsfinalserien når han tresiffrigt i antal SM-slutspelsmatcher, oavsett om det bara skulle bli fyra. Några matcher till och han kan komma upp på tio-bästa-listan.
Men på den listan är det i stort sett bara Jörgen Jönsson som har samma landslagsmeriter som Sundin, så att han är en av Sveriges mest meriterade spelare råder ingen tvekan om.
Ludvikasonen är dock imponerad av det lugn som det nya stjärnskottet utstrålar.
- Jag ser inte att Erik har en tillstymmelse till att bli nervös, säger han.
Stjärnskottet själv, "Frölundas Emil i Lönneberga", verkar inte ens beröras av den goda kritiken från "pappa". Att han kan lära av Ronnie Sundin är han däremot övertygad om.
- Klart att jag tittar lite extra, han är ju den mest rutinerade spelaren i laget, även om vi inte har riktigt samma spelstil, säger Erik Karlsson.
Mål i debut en
Den resa supertalangen har gjort de senaste veckorna är näst intill osannolikt. A-lagsdebut så sent som förra helgen och även om han anses lovande var det inte många som trodde att Erik Karlsson skulle göra mål på självaste seriesegraren HV 71.
Faktum är att hans namn inte ens finns med i A-truppen på klubbens hemsida.
Nu är han odiskutabelt med i truppen och kan få göra slutspelsdebut redan ikväll. Får han spela, blir det i numerärt överläge.
Det blir dock inte Sundin och Karlsson som bildar backpar då, utan i stället tar ynglingen gamlingens plats bredvid Tuukka Mäntylä.
- Då får jag bara titta på och njuta, säger Ronnie Sundin.
Den som avgör i fall det blir spel eller inte är, naturligtvis, tränaren.
- Erik är en fantastisk hockeyspelare, även på den här nivån, men slutspel är ändå slut-
spel, säger Frölundas tränare Roger Melin och tillägger att det blir svårt att matcha in Karlsson om det blir för få power play.
- Men jag hoppas att det blir mycket, säger han och ler.
Som sagt, slutspel är ändå slutspel.
Mest läst