Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Supercupen läggs ner

Efter kritik kring upplägget och publikfiasko läggs Supercupen ner.

I den sista matchen på herrsidan förlorade cupvinnarna IFK Göteborg med 3–0 mot de svenska mästarna IFK Norrköping inför endast 2 662 personer på Nya Parken. Det är det bristande intresset för matchen som ligger bakom beslutet meddelar Svenska fotbollförbundet via sin webbplats.

"Supercupen för herrar och damer lanserades 2007. Även om det sportsligt varit bra matcher kan vi konstatera att supercupen inte lyft och nått det intresse som förväntades både avseende publiksiffror och tv-tittande", säger generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

Men matchen har även fått kritik från spelarhåll. Inför förra årets match, som spelades en vecka efter den avslutande omgången i allsvenskan, var Blåvittmålvakten, John Alvbåge kritisk till upplägget.

– Jag tycker det är konstigt att förbundet lagt den som de har gjort. Alla andra i hela världen har det som en fest inför säsongen förutom i Sverige. Man kan undra lite hur förbundet tänker egentligen? Sen att lägga den så sent på en söndag gör ju att det blir svårt för fansen att ta sig dit, sade han då.

Den 16 mars i år ställs Rosengård mot Linköping i damernas match. Det blir den sista i Supercupens korta historia.

Mest läst