Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Sune i Grekland

Det här är en recension. Ställningstaganden är recensentens egna.

Komedi

Komedi

Sune i Grekland

Regi: Hannes Holm

Med: William Ringström, Morgan Alling, Anja Lundqvist m fl

Sverige, 2012 (95 min)

BERGAKUNGEN, BIOPALATSET

Sune Andersson med familj är tillbaka (om än med ny rollista) och den här gången åker man på charter till Grekland i stället för att ta husvagnen till Myggträsk som alla andra år. "Men har vi råd?" undrar mamma Karin som hämtad direkt från 1957. Jadå, pappa har fått en liten bonus. Barnen och mamma jublar. För Sune handlar semestern om att ragga på allt som rör sig, men upptäcker att han förlorat sin tjejtjusarkraft. Och där har vi ungefär hela handlingen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

För ovanlighetens skull bestod besökarna vid pressvisningen av ett par lågstadieklasser och det var intressant att höra vad som uppskattades mest av dessa nollnolltalister. Låt mig säga så här: Skrattsalvorna var inte svagare vid det fjärde bajsskämtet än under det första. Ni minns kanske Malmökvinnan som i en tidningsenkät fick svara på frågan om varför hon inte kunde tänka sig köpa varor tillverkade av barn. Hennes svar löd "Barn har ingen känsla för kvalitet." Men där tror jag faktiskt både hon och filmskaparna har fel. Är man svältfödd på bra barnkultur tar man vad som bjuds.

Om man vill veta vilken researrangör familjen Andersson är inkvarterad hos meddelas detta av en reseledare vid poolen samt ett uppräknande av övriga samarbetspartners. Produktplaceringar så plumpt inskrivna i manus att Solsidan liknar ett avsnitt av Ville, Valle och Viktor. Ska jag bara hålla på och gnälla så här i juletider och allt? Nejdå. Morgan Alling gör en bättre Rudolf än Peter Haber, inte riktigt lika överspelad och mer av det stora mansbarn han ju är. Och Feline Andersson i rollen som Hedda är något så ovanligt som en habil, svensk barnskådespelare. För övrigt hade jag gärna sett att trollet Julle spårat ur ännu mer då jag länge hyst en förkärlek för när människor i plyschdräkt beter sig illa.