Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
228337h1024.jpg

Sundström om första landslagsmålet: Jättekul

Med sitt första mål i Tre Kronor låg Frölundaforwarden Johan Sundström bakom 3-2-segern mot Finland.  – Jättekul, så klart. Enkelt att spela när man har sådana skickliga spelare runt sig som skapar ytor, säger han till GP. 

I tisdags lyfte han pokalen i CHL, men Frölundaforwarden Johan Sundström fick ingen tid till vila. Redan dagen efter anslöt han till Pär Mårts Tre Kronor och under torsdagen var det dags för landskamp i Örebro mot Finland.

– Äh, det är inga problem att hitta energi när Tre Kronor kallar, säger Sundström. 

Och Sverige fick en drömstart. 

Redan efter 29 sekunder gjorde Nicklas Danielsson 1-0, men sedan dröjde till slutet av den andra perioden innan nästa mål kom. Efter en diagonalpassning från Linus Klasen höll Niclas Burström sig framme vid den främre stolpen och skickaed in 2-0. 

Och sedan var det dags för Sundström. Efter 1.40 i den sista perioden tog samme Klasen in pucken in offensiv zon och skickade in en passning mot mål. Där dök Sundström ut och stötte in sitt första mål i Tre Kronor. 

– Jättekul, så klart. Enkelt att spela när man har sådana skickliga spelare runt sig som skapar ytor, säger han.

LÄS OCKSÅ: Rylander: Vykort från Örebro

Finland reducerade sedan två gånger om, men Sverige lyckades hålla undan.

– Det var en riktigt bra fajt och jag känner för egen del att man har tagit kliv sedan turneringen i Moskva och det ska bli riktigt kul med retur på lördag, säger Sundström. 

Mest läst