Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1

Sundhage ställer upp för Gatans Lag

Gatans Lag är en fotbollsförening för människor som har eller lever i hemlöshet, missbruk, kriminalitet eller socialt utanförskap. Genom fotboll ska föreningen besegra just detta. Henrik Larsson är ambassadör och nu även Pia Sundhage. – Vi kunde inte ha fått en bättre ambassadör än Pia, säger Elisabeth Anderton, verksamhetsansvarig.

Gatans Lag bedriver fotbollsträningar, cuper, läger, event, friskvårdsutbildning mm. Genom att delta aktivt under Gatans lags aktiviteter får spelarna ett ökat ansvarstagande, rutiner och kontinuitet i tillvaron, bättre fysisk hälsa och ett utökat socialt nätverk.

– Detta har betytt otroligt mycket för mig. Jag har tagit mig ur ett liv som hemlös och drogmissbrukare och lever i dag ett helt vanligt liv, säger Jeff Tössberg, tränare och även spelare för Gatans Lag.

För Pia Sundhage var det en självklarhet att ställa upp.

– Jag har familj, jobb, vänner, bostad och ett ordnat liv. För mig är det en förutsättning och en självklarhet för att jag ska må bra. Men alla har det inte så och jag har svårt att föreställa mig hur ett sådant liv är. Men jag kan föreställa mig glädjen och glöden i ögonen hos hemlösa som utövar världens roligaste idrott tillsammans, fotboll. Därför är det självklart för mig att ställa upp som ambassadör för Gatans Lag

Mest läst