Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
BB150720MI045

Sudic vill sudda ut Bajens anfallare

Jasmin Sudic lär ta klivet in i Häckens cupstartelva mot Hammarby – vinner Häcken där väntar final mot Sudics förra klubb Malmö FF. – Vinner du inte Allsvenskan så är cupen det största målet, säger han till GP.

För andra året i rad är Häcken i cupsemi. I fjol blev IFK Göteborg för svåra – nu står Hammarby på andra sidan planen.

– Det ska bli en spännande match, säger Jasmin Sudic.

Emil Wahlström kommer inte åka med laget till huvudstaden då han har drabbats av migrän. Det innebär att den backlinje som Gerhardsson matchat i samtliga cupmatcher i år förändras. Jasmin Sudic lär kliva in på mittbackplatsen bredvid Tefu Mashamaite.

Matchen spelas på Tele2 Arena klockan 19. Fram till spelplatsen och speltiden spikades har det varit många diskussioner och också viss irritation från Häckenlägret över att de inte har kunnat förbereda sig maximalt. Jasmin Sudic tar det hela med ro.

– I slutändan är det en fotbollsplan med elva spelare och två mål, säger han.

Om Häcken lyckas gå vinnande ur striden i Stockholm väntar Malmö FF i final. Sudic, som tillhörde Malmö mellan 2008 och 2014, menar att en sådan final skulle vara speciell.

– Vi är inte i final än men det är klart att det vore en rolig match för mig. Det skulle bara vara positiva känslor, säger han.

Men innan ett sådant scenario blir aktuellt måste Hammarby besegras.

– Vi ska gå in stolta och vara iskalla, så kommer vi vinna, säger Sudic, vars Häcken förutom Emil Wahlström saknar Mohammed Abubakari.

Mest läst