Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

sommarbilder.jpg

Succé för Sommarbilden

3000 bidrag och tusentals nya likes. GP:s sommarbildtävling blev en stor succé. På onsdagen koras vinnaren.

Över 3000 bilder deltog i GP:s sommarbildtävling som avslutades förra veckan. En stor framgång, menar Markus Pettersson, projektledare för sociala medier och läsarkommunikation på Göteborgs-Posten.

– Vi ville ha mycket bilder av hög kvalité, det är precis vad vi har fått. Vi är jättenöjda. Det blev en buzz kring tävlingen och mycket Facebookaktivitet, säger han.

De tio bilder som har fått flest röster är nu finalister i tävlingen och en jury på gp.se kommer på onsdagen att utse fem vinnare. De 30 mest populära bidragen, inklusive de tio finalisterna, ser du här.

Förstapristagaren får välja mellan en Ipad, en Nikon D3100 (systemkamera) eller en Fujifilm Finepix X10 (kompaktkamera). De övriga fyra får en helårsprenumeration på eGP som kan läsas i Iphone och Ipad men också på datorn.

Tävlingen är ett led i GP:s satsning på sociala medier. Med över 23 800 likes är Göteborgs-Posten i dag den största svenska morgontidningen på Facebook. Markus Petterson hoppas att det kan leda till mer läsardialog och diskussioner.

– Tack vare Facebook får vi direkt respons från våra läsare. I slutändan leder det till att vi gör en ännu bättre tidning. Jag ser våra läsare som aktiva deltagare i den processen, säger han.

Markus_P.jpg
Mest läst