Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

flensburg
Mattias Andersson blev en av matchhjältarna när Flensburg vann Champions Leaguefinalen mot Kiel.

Stum Vranjes jublade högt

Två bragder på två dagar. Flensburg följde upp skrällen mot Barcelona med att vända ett stort underläge mot Kiel i Champions League-finalen. Störst hjälte var målvakten Mattias Andersson.

Efter en bragdartad vändning tog Flensburg sitt första guld i handbollens Champions League via seger med 30-28 mot Kiel. De två svenskpräglade tyska lagen drabbade samman i en underhållande final i Köln och det var storfavoriten Kiel som hade greppet i inledningen och ledde med 12-6.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Men tränaren Ljubomir Vranjes var lugn och lät sitt lag sakta men säkert jobba sig ikapp, ledda av Mattias Andersson i målet som växte ut till en omöjlig jätte.

-Jag är stum, jag är så stolt över mitt lag, sade Ljubomir Vranjes till shz.de.

Svenska målvakter

Kiel med bara 13 spelare, varav tre svenskar, i truppen började se något trötta ut en bit in i andra halvlek och efter tio minuter var Flensburg uppe i ledning med 20-19.

Kiel bytte målvakt från Johan Sjöstrand till Andreas Palicka vid 22-26 och med Palicka mellan stolparna blev det spännande igen.

Men Flensburg blev aldrig nervöst. Tobias Karlsson styrde upp försvarsspelet och hade god hjälp av Jim Gottfridsson. Vid 27-25 bröt Gottfridsson ett anfall och satte sedan själv nästa mål.

Vid 30-28 klistrade Mattias Andersson ett Kiel-skott, och när favoriten missade även i nästa anfall bröt jublet löst.

-Laget har vunnit titlar förr men den här gången är det en riktigt stor, det är vi alla mycket stolta över. Det är en saga som blivit sann, sade lagets manager Dierk Schmäschke.

Twitter-explosion

I lördags var det Hampus Wanne som blev hjälte när han satte den avgörande straffen mot Barcelona i mega-rysaren i semifinalen. I finalen syntes aldrig Wanne, men svenskdominansen var alltså stor ändå.

Ljubomir Vranjes blev med segern första svenska tränare att vinna Champions League, och någon timme efter matchen öppnade han sitt Twitter-konto och skrev:

"Jaaaaaaaaaaaaaaa" följt av 16 pokaler.

Mest läst