Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Studenter, var goda dröj

Majoriteten i Göteborg vill hellre bygga tillfälliga moduler än att bygga i ytterområden.

Det här är en text från GP Ledare. Ledarredaktionen är oberoende liberal.

Bristen på studentbostäder är fortsatt stor i Göteborg. Fram till 2015 finns planer i Göteborg på 800 nya bostäder, medan efterfrågan från studenthåll snarare ligger på 2 000.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Finns det då några mer okonventionella lösningar, vid sidan av de tillfälliga moduler som planeras, för att bättre tillgodose efterfrågan? Det var ett diskussionsämne vid kommunfullmäktiges möte i torsdags.

Partiet Vägvalet hade i en motion ifrågasatt om allt byggande måste ske centralt och om det inte fanns skäl att tillgodose efterfrågan genom att bygga i mer externa lägen. Med kollektivtrafik tar det inte mer än 30 minuter från Angered till centrum.

Märkligt nog var det Miljöpartiet som argumenterade starkast emot. Ulf Kamne (MP) hänvisade till att resavstånden är viktiga för studenterna och att man där tycker att 30 minuter är i mesta laget.

Både Anna Irving (VägV) och Kjell Björkqvist (FP) påpekade att det viktigaste för studenter är tillgång till kollektivtrafik. Studenters närvaro i bostadsområden skapar dessutom mer liv och rörlighet. Det finns alltså mycket att vinna på idén. Det ansåg dock inte majoriteten. Hellre tillfälliga moduler än att bygga i ytterområden.

GP 12/11 -12