Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

Strauss-Kahn-åtal tros bli nedlagt

Åtalet mot den sexbrottsmisstänkte förre IMF-chefen Dominique Strauss-Kahn kan bli nedlagt enligt amerikanska medieuppgifter.

Om så sker blir han fri att lämna USA omedelbart.

New York Post skriver på söndagen med hänvisning till källor i distriktsåklagare Cyrus Vances närhet att denne kommer att be domaren att dra tillbaka åtalet på tisdag. Han anser att anklagelserna inte kan bevisas utom allt rimligt tvivel.

Hotellstäderskan som anmält Strauss-Kahn för att ha tvingat henne till oralsex och försökt våldta henne har kallats till möte med åklagaren på måndagen. Den 32-åriga kvinnans advokat Kenneth Thompson sade efter att ha fått brevet att han trodde att alla eller några av åtalspunkterna mot Strauss-Kahn avskrivs.

– Min tolkning av det brevet är de kommer att meddela att de lägger ned åtalet helt, eller några av åtalspunkterna, sade Thompson till New York Times i lördags.

I fredags rapporterade Wall Street Journal och nättidningen Daily Beast utifrån icke namngivna källor att Thompson för flera veckor sedan hade förhandlat med Strauss-Kahns ombud om att lägga ned åtalet i utbyte mot en kontant summa pengar.

Kvinnans trovärdighet i målet har skadats sedan det framkommit att hon i sin asylansökan ljugit om att hon utsatts för en gängvåldtäkt i hemlandet Guinea.

Bild - 1
Mest läst