Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
GlennStromberg_JL05

Strömberg om Blåvitt: "Trist om de inte har kontroll"

I fredags stod Glenn Strömberg och krängde kläder i Nordstan. GP passade på att prata lite fotboll med honom.

Glenn Strömberg är i Göteborg. Det händer inte varje dag nu för tiden, så det är värt att poängtera. Mellan hemmalivet i Bergamo och de många resorna blir det mest korta nedslag i födelsestaden. Som i fredags, när han presenterade en ny klädkollektion i Nordstan.

Men trots att han inte bott i staden på åratal har han aldrig slutat följa IFK Göteborg. Han ser inte alla matcher, men följer alltid rapporteringen på nätet - främst via Twitter. Och han ser positivt på lagets chanser i Allsvenskan som nu bara är en dryg månad bort.

- Blåvitt är med och slåss däruppe med de andra topplagen. Men om de ska vinna så gäller det att ha flyt. Det är väldigt jämnt i den svenska toppfotbollen i dag, säger Glenn Strömberg som spelade i klubben mellan 1976 och 1983.

Den gångna vintern har präglats av två saker för IFK Göteborgs del: sportslig medvind i form av spännande nyförvärv och goda försäsongsresultat, men också ekonomisk oro. Flera tunga namn har lämnat styrelsen och Kamratgården har sålts. Glenn Strömberg vet inte vad han ska tro:

- Jag har inte så bra insyn längre. Har de kontroll på situationen så är det ju lugnt, men om de inte har det så är det jättetrist, säger han.

En sak han är mer insatt i är Champions League. I sitt jobb som expertkommentator för Viasat följer han mängder av matcher på plats varje säsong, och han har redan utsett två lag till favoriter inför kvartsfinalerna som spelas i april:

- Barcelona och Bayern München. Bayern gjorde en av de bästa halvlekar jag sett när de mötte Arsenal i höstas, och inget lag har någonsin haft en så vass anfallstrio som Barcelona har nu, med Messi, Neymar och Suárez.

Och om de möts i finalen?

- Då handlar det om dagsformen och om bollarna går stolpe in eller stolpe ut. Men måste jag välja något lag så väljer jag det med de tre där framme, säger Glenn Strömberg.

Mest läst