Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
ta3f1bcf

Storklubbens hot: Vi vill lämna Champions League

Champions Leagues framtid är hotad efter Barcelonas senaste utspel. Klubben bekräftar att man funderar på att lämna turneringen.– Vi stöttar en europeisk liga från en organisation som kontrolleras av klubbarna, säger Barcelonas finansiella vice cd Susana Monje.

Först kom uppgifterna om att de engelska storklubbarna funderade på att lämna Champions League för att gå med i en ny europeisk superliga. Något som Arsenal valde att dementera.

– Vi är kraftiga motståndare mot någon slags utbrytning, sa de i ett uttalande.

Barcelona bekräftar under tisdagen att den spanska storklubben nu tittar på möjligheterna.

– Vi stöttar en europeisk liga från en organisation som kontrolleras av klubbarna, säger Barcelonas finansiella vice vd Susana Monje, enligt La Vanguardia.

Idén är att de största klubbarna i Tyskland, England, Frankrike, Italien och SPanien ska få platser i ligan och att flera av matcherna ska kunna spelas i USA och Asien för att höja intresset och intäkterna.

– Just nu är vi för beroende av organisationer som Uefa eller Fifa vars ledningar måste förbättras. Barcelona är tydliga med att vi tycker att man ska satsa, säger Susana Monje.

Barcelona och Monje är dock tydliga med att man inte tänker inleda ett krig mot Uefa. Den kommande superligan kan tidigast starta från och med 2018/19.

Mest läst