Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Gästerna bestämmer, skriver Petter Stordalen på Facebook efter protester mot baconstopp på hans hotell.

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Stordalen backar om bacon

  Av miljö- och hälsoskäl beslutade sig hotellkungen Petter Stordalen för att sluta servera bacon och prinskorv på sina frukostbuffeér. Det fick gästerna att se rött.

  En vecka efter att hotellkungen Petter Stordalen meddelat att hans hotellkedja Comfort slutar servera bacon och prinskorv backar han igen. Tanken var att erbjuda hotellgästerna mer klimatvänliga frukostalternativ. Produkter med palmolja skulle tas bort helt av miljöskäl och även utbudet av ostar och flingor skulle minska. Den mer hälsosamma menyn hade tagits fram i samarbete med Stordalens fru, läkaren Gunhild Stordalen, som är engagerad i miljö- och klimatfrågor.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  - Vi har inget korståg mot bacon men vi vill ta fram ett sortiment som är bra för både kropp och miljö. Vi vill utmana de traditionella hotellreglerna, berättade Kenneth Hultgren, representant för Petter Stordalens hotellkedja Comfort hotell i samband med baconstoppet enligt GT.

  Men reaktionerna från gästerna blev starka. På Stordalens Facebook var många arga över hotellets baconstopp.

  "Det dummaste förslaget ever... Varför i himlens namn ska vi inte få bacon när vi är på hotell? Väljer helt klart ett hotell där jag kan få egg och bacon", "JA till bacon på alla hotell!" och "Nu är vitsen med hotell dödad" var några av reaktionerna.

  Nu backar alltså Petter Stordalen och återinför bacon på menyn igen.

  "Gästerna har talat. Comforts Hotels tar tillbaka bacon på menyn. Nordic Choice Hotels är och kommer alltid att vara ett företag med högt i tak som kommer att testa nya koncept. Men först och främst lyssnar vi på våra gäster" skriver Petter Stordalen.

  Petter Stordalen äger åtta hotell i Göteborg, bland annat Avalon, Clarion Hotel Post och Best Western. Tidigare i år utsågs Clarion Hotel Posts frukostbuffé till den bästa i världen av den brittiska tidningen The Mirror.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.