Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Storbråk på SVT - Josefsson i krismöte

Janne Josefsson och samhällsredaktionen på SVT, där Uppdrag Granskning ingår, ligger i storbråk med ledningen på SVT. Nu säger SVT-stjärnan att en ändring till det bättre måste ske snarast. – Mitt förtroende för ledningen är allvarligt naggat i kanten, säger Janne Josefsson.

I dag har ett krismöte hållits i SVT-huset på Lindholmen i Göteborg.

Konflikten som har pågått länge ska enligt uppgifter till gp.se handla om skillnader på synen hur samhällsredaktionen ska bedriva sitt arbete. I samhällsredaktionen på SVT Göteborg ingår Public Service mäktigaste redaktion - Uppdrag Granskning.

UG-profilen Janne Josefsson bekräftar för GP att han deltog i mötet på måndagen.

– Det har varit ett möte där vi på samhällsredaktionen deltog och det gjorde även Ylva M Andersson, chef för SVT Göteborg.

Ursprunget till konflikten ska, enligt branschtidningen Journalisten, ytterst bero på att Mette Friberg, chef för samhällsdivisionen, tillfälligt fråntagits ansvaret som programchef för Uppdrag Granskning under 2016.

– Jag har inte en hel klar bild över vad som har skett men jag har förstått att det varit en meningsskiljaktighet, säger Helène Sahlin, HR-direktör vid SVT.

HR-direktören åker i dag ner till Göteborg från Stockholm för att bilda sig en egen uppfattning och för att träffa de olika parterna.

– Det är viktigt för mig som ytterst ansvarig att tala med båda parter för att få en klar bild. Förhoppningen är att kunna lösa meningsskiljaktigheten så fort som möjligt, säger Helène Sahlin.

Det var på ett personalmöte samhällsredaktionen i dag med cirka 40 personer som den skarpa och öppna kritiken riktades mot ledningen.

– Det är en förtroendekris hur ledningen skött sig gentemot samhällsredaktionen, säger Josefsson.

– Det är illa, riktigt illa. Jag är verkligt bekymrad över hur de kan ha gjort som de har gjort. Det måste till ett snabbt ingripande.

Enligt branschtidningen Journalisten har en extern konsult plockats in för att lösa konflikten, något som bekräftas av HR-direktör Helène Sahlin.

GP har sökt Ylva M Andersson, chef för SVT-Göteborg, som hänvisar vidare till HR-direktören Helène Sahlin.

Mest läst