Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
polis buss mörker
Ungdomsbråk. Två killar i 15-årsåldern misshandlades under måndagskvällen av ett stort ungdomsgäng i Angered.

Storbråk - gäng ska ha gått till attack i Angered

Polisen har larmats till Angereds torg efter att ett stort ungdomsgäng ska ha attackerat fyra andra ungdomar.– Den målsägande har uppgett att mellan nio och elva personer har gett sig på honom och tre andra, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i Region Väst.

Polisen fick larmet vid 21.15 på måndagskvällen. En kille i 15-årsåldern ska då han ringt in till polisen och anmält att han och tre kamrater attackerats av mellan nio och elva personer i samma ålder vid Angeredstorg.

– Den målsägande ska finnas kvar på torget tillsammans med en kamrat, de två andra ska ha sprungit från platsen precis som de övriga ungdomarna, säger Johan Ljung.

Senare under kvällen berättar Eva Ekblad, tillförordnad gruppchef vid polisen i Region Väst, att polisen upprättat två anmälningar gällande misshandel.

– Gänget på ett tiotal personer ska först ha provocerat de fyra killarna genom att kasta en tidning i huvudet på en av dem. De andra ska då ha försökt springa från platsen varpå en kille ska ha dragits ner på marken och blivit sparkad i huvudet, säger Eva Ekblad.

Killen som sparkades i huvudet har förts till sjukhus men ska enligt polisen inte vara allvarligt skadad.

Ytterligare en kille uppges ha misshandlats under bråket.

– Men honom har vi inte själva pratat med utan han kunde ta sig hem och vi har pratat med en förälder till honom, säger Eva Ekblad.

Mest läst