Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
_4TJ8682_1877570_1024 x 683 standard_2004573

Stor vattenläcka i Göteborg

En läcka i en stor vattenledning har uppstått i Göteborg. Vattenledningen måste stängas av och repareras, vilket innebär mindre vatten till göteborgarna, som nu uppmanas spara på vattnet i helgen.

Det var på torsdagseftermiddagen som förvaltningen Kretslopp och vatten upptäckte att en vattenläcka uppstått i en stor huvudledning vid Söderleden i höjd med Bifrostgatan.

Reparationsarbetet påbörjades omedelbart, men beräknas pågå under helgen vilket innebär att man inte får ut den mängd vatten som normalt förbrukas i staden.

- På många sätt är det bra att det sker över helgen, för då går det inte åt lika mycket vatten som på vardagar, säger Anne Lundgren, presskontakt på Kretslopp och vatten, till GP.

Det är främst de sydvästra delarna av staden som berörs. Där kan vattentrycket försämras, men Kretslopp och vatten uppmanar alla göteborgare att vara sparsamma med vattnet.

I ett pressmeddelande listar förvaltningen ett antal saker att tänka på, som att inte låta kranen stå och rinna i onödan, bara diska när diskmaskinen är full och att duscha snabbt.

- Hela ledningsnätet hänger ihop, så även om du bor i nordöstra Göteborg så kan du hjälpa till. Det här är en uppmaning till alla göteborgare, säger Anne Lundgren.

Mest läst