Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
collageturk

Stjärnans pappa död i terrordåd

Minst 37 människor omkom i ett bombdåd i Turkiets huvudstad Ankara på söndagen. På fotbollslaget Galatasarays träning dagen efter fick Umut Bulut, 32, besked om att hans pappa var ett av offren.

Flera turkiska och internationella medier rapporterar om dödsfallet som chockat det turkiska storlaget. Strax före klockan 18 på söndagen small en bilbomb i Turkiets huvudstad Ankara, hittills har minst 37 människor rapporterats döda. Ytterligare minst 125 personer skadades i samband med händelsen.

Ett av dödsoffren var alltså Galatasarays Umut Buluts pappa.

"Våra djupaste kondoleanser till vår fotbollsspelare Umut Bulut som förlorade sin far, Kemal Bulut, i gårdagskvällens terrorattacker i Ankara" skriver klubben i ett uttalande på Twitter.

Enligt turkish-football.com så dog Buluts pappa på väg tillbaka till sin frisörsalong. Han hade besökt lagets träning för att ge sin son moraliskt stöd till följd av dålig målskörd.

Bulut har gjort 36 landskamper för Turkiet och bildade bland annat anfallspar med Johan Elmander under svenskens tid i klubben.

De turkiska fotbollsklubbarna förväntas hålla en tyst minut till minne av offren under nästa omgång av seriespelet.

Ingen har tagit på sig ansvar på bombdådet. En säkerhetskälla som nyhetsbyrån Reuters talat med indikerar att kurdiska PKK kan ligga bakom attacken.

Mest läst