Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Stenbäcken klar för Füchse Berlin

  Nu klockan nio blev det offentligt. Jonathan Stenbäcken lämnar Sävehof för Bundesliga-fyran Füchse Berlin. - En klubb på uppgång, det här känns verkligen spännande, säger han till gp.se.

  Bara SM-finalen på lördag kvar tillsammans med lagkompisarna i Sävehof. Sedan börjar ett stort handbollsäventyr för 23-årige vänsternian Jonathan Stenbäcken. Han ser den tyska ligan som världens bästa och är nyfiken på att se hur han klarar av den stora utmaningen.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  - Det är en väldigt fysisk och tuff liga och jag tror att det passar min spelstil bra. Jag känner att jag inte är jättegammal så jag har tid på mig att växa in i det.

  Füchse Berlin har även värvat den spanske landslagsstjärnan Iker Romero, närmast från Barcelona, till den positionen, men Jonathan är inte orolig för speltiden.

  - Några garantier har man såklart aldrig, men jag har pratat med tränaren (islänningen Dagur Sigurdsson) och det känns verkligen som att han tror på mig. Jag känner ingen press.

  När blev övergången klar?

  - Faktiskt redan i slutet av februari. Lite jobbigt att gå och bära på en sådan hemlighet, men jag tycker att jag har klarat det med den äran och har kunnat prestera ändå. Sedan det väl blev klart kändes det bara roligt och skönt och då har jag verkligen kunnat spela ut.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.