Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild
Björn Lager, ordförande i Majorna Älvsborg företagarförening är orolig för att stenkastningen slår för hårt mot små företag.

Stenar mot charkuterier

Inte bara pälsbutiker drabbas. Hos charken Gudagott hamnade en sten inne bland ostarna.

Tre charkuterier drabbades nyligen samma natt av stenkastare. Lindbergs på Karl Johansgatan fick fem rutor sönderslagna och Gudagott på Slottsskogsgatan fick tre. Ytterligare ett charkuteri i Johanneberg drabbades.

- Det var två runda stenar och en gatsten. Den gick igenom treglaset i dörren och fortsatte in genom glaset i en kyldisk, berättar Ola Enbågen på Gudagott om stenen som hamnade mellan cheddarosten och Bredsjö blå.

Charken, som öppnade i februari i år, säljer närproducerat kött från utvalda gårdar. De två butiksägarna känner sig i övrigt mycket välkomnade till Majorna med sin affär.

- Det är konstigt att de väljer oss, om det är djurrättsaktivister som kastat stenarna. Vi som försöker sälja varor från gårdar med bästa möjliga djurhållning, fortsätter Ola Enbågen.

Han vill undvika täckande jalusier som är vanligt framför butiksfönster i andra delar av Europa.

- Jag vill ha det öppet, inte någon Gazaremsa. Jag hoppas verkligen att självrisken på 8 000 kronor täcker alla tre rutorna, fortsätter Enbågen, där polisen nu meddelat att utredningen är nedlagd i brist på bevis.

Johan Lindberg på Lindbergs chark fick fem rutor sönderslagna av stenkastare. Där såg vittnen två stora killar i svarta huvjackor springa från platsen.

Björn Lager, ordförande i Majorna Älvsborg företagarförening är orolig för att stenkastningen slår för hårt mot små företag.

- Allmänheten måste hitta ett sätt att stötta dessa butiker. De får ju själva stå för kostnaderna, säger han.

Mest läst