Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
gnagg

Starka reaktioner mot franska stjärnryttaren

Penelope Leprevost har fått tuff kritik efter Gothenburg Horse Show. Ryttaren tillrättavisade sin häst Vagabond de la Pomme under träning – onödigt starkt menar tävlingsryttaren Rosalie Sjöberg. – Det är fruktansvärt att ingen på tävlingsplatsen reagerar, säger hon till GT.

Det var under finaldagens världscuphoppning som Penelope Leprevost hårdhänta hantering av sin häst fångades på bild av Svt.

Vagabond de la Pomme föll under inridningen vid sidan av Scandinavium och fick sig en rejäl tillrättavisning av Penelope Leprevost.

Nu får hon kritik av bland annat tävlingsryttaren och instruktören Rosalie Sjöberg.

– Hästen snubblade till och när den hade rest sig så ryckte hon tag ordentligt i munnen och bankade på den framåt, allt vad hon kunde. Hon överdriver och ger hästen dubbla signaler. Hästen stannar när hon rycker i munnen, men sedan bankar hon på den med skänklarna och ber den att gå framåt, säger hon till GT.

– En ryttare på den här nivån borde behandla en häst med respekt. Jag tycker inte att det där är respektfull, fortsätter hon.

Svenska Ridsportsförbundet håller med om att Leprevost behandling av sin häst inte var rätt.

– Det ser inte vackert ut. Men jag får be att återkomma i frågan. Vi håller på och diskuterar kring det där, säger Lotta Amnestål, presschef, till GT.

Mest läst