Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Star Wars-legenden R2-D2 gästar Göteborg

  I helgen gästar mannen bakom R2-D2, Kenny Baker, Göteborg. På Svenska mässan kan man fotograferas med Star Wars-legenden och posera med en riktig R2-D2-robot. – Han är en ikon från Star Wars. Alla vet ju vem han är, säger arrangören Filip Broman.

  Den 112 centimeter långa Star Wars-legenden Kenny Baker är i dag 81 år gammal, men fortfarande igång.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Tillsammans med en R2-D2-robot kommer besökarna på The Scandinavian Sci-Fi, Game & Film Convention i Svenska Mässan kunna fotograferas med skådespelaren. Men något scenframträdande blir svårt.

  – Han är en ikon från Star Wars. Alla vet ju vem han är. Han ska signera bilder, prata och ta foton med folk, säger arrangören Filip Broman och fortsätter;

  – Men han är väldigt kort och ganska gammal så det blir för jobbigt att ta upp honom på scenen.

  Filip Broman har varit med och arrangerat Sci-Fi-mässan sedan starten 1997. Eventet hålls också i Stockholm, Malmö och Helsingborg. Nu till helgen, den 2-3 april, är det dags för Göteborg.

  Och det är fler kändisar som gästar mässan i helgen. Bland annat Kim Coats känd som "Tig" i Sons of anarchy, Kristian Nairn känd som "Hodor" i Game of thrones och David Wenham känd som "Faramir" i Sagan om ringen.

  Alla dessa skådespelare kommer göra framträdanden på scen och svara på frågor från publiken.

  – Det känns som en bra blandning av skådespelargäster. Det kommer också vara Cosplay-tävlingar och parader som brukar vara väldigt populära, säger Filip Broman.