Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
collage

Stanna i Frölundaborg – inget alternativ för Frölunda: Absolut inte

Spelarna hyllade stämningen i Frölundaborg men längtar tillbaka till Scandinavium. Från Frölundas sida fanns det aldrig någon tanke på att stanna kvar.– Absolut inte, Scandinavium är vår borg, säger ordförande Mats Grauers.

Stämningen i Frölundaborg under den femte kvartsfinalen mellan Frölunda och Djurgården var elektrisk. När Frölunda säkrade avancemang med 4-1 i matcher var taket på väg att lyfta. Efter matchen hyllade spelarna stämningen.

– Jag har funderat på det, vi har inte många förluster här i viktiga matcher. Vi brukar spela bra och publiken bär fram oss, vi ska ta med den känslan nu. Det är skönt att få en kvartsfinalsserie eller en semi här. Men Scandinavium är vår borg och 12 044 smäller ganska bra det också. Det brukar vara magisk stämning där och jag ser framemot det, sa Joel Lundqvist.

– Jag gillar båda ställena, de båda ger oss en fördel känns det som. Jag vet ju att de brukade spela här förr och det är en bra känsla att fått vara med om det, sa Ryan Lasch.

Frölunda är en av få klubbar i SHL som inte budgeterar med ett slutspel. Klubbens målsättning är att grundserien ska gå jämnt ut.

– Det stämmer, sen kan det alltid hända saker som förändrar det. Alla klubbar i SHL har ju tappat en del pengar nu (reklamen i mittcirkeln har försvunnit) och det är klart att det är ett stort tapp, det påverkar oss skulle jag säga men inget oroar, säger Frölundas ordförande Mats Grauers.

Vad säger du om stämningen i Frölundaborg?

– Den har varit väldigt bra! 6 000 i Scandinavium hade inte kunnat skapa samma tryck men 12 044 i Scandinavium gör det. Vi klagar ju en del på Scandinavium och att spela i Frölundaborg är ett steg tillbaka. Det är trångt för publiken, vi kan inte erbjuda samma service för publiken och sen uppfyller arenan inte kraven från SHL. Bland annat ska det finnas 3 500 sittplatser, i Frölundaborg finns det 2 400.

Fanns det någon tanke på att spela kvar i Frölundaborg?

– Nej, det fanns inte en tanke på det. Scandinavium är vår borg. Vi vill kunna erbjuda så många som möjligt att se våra matcher, sen är det bättre ekonomiskt att spela i Scandinavium. Frölundaborg funkar i enskilda matcher men är inte en arena att spela i över tid. Nu längtar vi tillbaka till Scandinavium där publiken är fantastisk. Det är där vi vill spela.

Mest läst