Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

"Största jag varit med om"

Snart kan Göteborg ha ett lag i hockeyns högsta serie. Under söndagen blev GHC klart för kval till Riksserien efter seger med 5-3 mot Karlskrona. – Det här är det största jag har varit med om som hockeyspelare, säger Moa Eriksson.

Det krävdes seger mot Karlskrona för att säkra en plats i kvalet till Riksserien. Det tog 50 sekunder så hade Göteborg HC en 2–0-ledning.

– Vi var väldigt taggade, säger Moa Eriksson som med sina två mål säkrade klubbens chans till uppflyttning.

– Det här är det största jag har varit med om som hockeyspelare. Det är detta och mitt första mål någonsin, och det var länge sedan, säger hon.

Nu får GHC spela i en kvalserie där sex lag gör upp om två platser i hockeyns finrum. Färjestad, Haninge, Björklöven, Sundsvall och SDE Hockey ser just nu ut att bli konkurrenterna. Lagen möter varandra två gånger och serien inleds i slutet av februari.

– Om vi spelar som vi kan kommer det gå bra. Det var detta vi hade siktet inställt på, säger Moa Eriksson.

Men redan nu kan Göteborgs främsta hockeylag vara nöjda med sin säsong.

– Jag har inte riktigt fattat det än. Jag är jätteglad, säger Moa Eriksson.

Om kvalet går vägen kommer Göteborg få en representant också i damhockeyns högsta serie. Något som Moa Eriksson tycker borde ha varit fallet tidigare.

– Det är pinsamt att vi inte har fått tillräcklig hjälp tidigare. Om vi går upp skulle det betyda jättemycket för damhockeyn här, säger hon.

Mest läst