Zlatans tränare får gå efter fiaskot

LA Galaxy sparkade tränaren Sigi Schmid. Samtidigt kom uppgifter om att Zlatan Ibrahimovic krävt hans avgång. Något som klubben nu bemöter. – Zlatan är mer professionell än så, säger klubbpresidenten Chris Klein.

ANNONS
|

Det stormar i LA Galaxy och med endast sex matcher kvar av grundserien så ryker tränaren Sigi Schmid efter att Galaxy endast placerat sig på en åttonde plats – tre poäng bakom Seattle Sounders som har den sista slutspelsplatsen.

– Efter noggrann övervägning har jag bestämt mig för att avgå som tränare. Med tanke på att laget har sex matcher kvar och att klubben kämpar för en playoff-plats, förstår jag att timingen för beslutet är olyckligt, sa Schmid i ett uttalande.

Att klubben nu väljer att sparka tränaren ska enligt uppgifter i USA ha varit tack vare att Zlatan Ibrahimovic och bröderna Jonathan och Giovani Dos Santos krävt hans avgång.

ANNONS

Uppgifter som fått klubbens president att gå ut och bemöta ryktena.

– Zlatan har inget med det att göra. Sedan Zlatan kommit hit har jag förstått hans rykte och hans personlighet, men han är mer professionell än så. Han skulle aldrig gå så långt, även om han hade velat det, säger Chris Klein enligt USA Today.

– En förändring så här sent in på säsongen är aldrig idealisk, det är en oro.

LA Galaxys nästa ligamatch spelas borta mot Toronto natten till söndag.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS