Zlatan vilas inför ligacupfinalen?

Hattricket mot S:t Etienne hemma på Old Trafford senast lade grunden för en plats i Europa Leagues åttondelsfinal. På onsdag spelas returen. Ibrahimovic är med i truppen – men sparas han till söndagens ligacupfinal på Wembley?

ANNONS
|

Redan i augusti, i sin första tävlingsmatch för United efter övergången från Paris SG, vann Ibrahimovic sin första titel i England. United slog Leicester i Community Shield, mötet mellan ligamästaren och FA-cupvinnaren. Och vem gjorde det avgörande 2–1-målet om inte Ibrahimovic.

Han vräker in mål just nu. Totalt är Ibrahimovic uppe i 24 och så sent som i söndags sköt han – som inhoppare – United vidare i FA-cupen med sitt läckra segermål mot Blackburn.

Med 3–0 i ryggen inför returen i Europa League är det frågan om managern José Mourinho vill slita mer än nödvändigt på Ibrahimovic och andra tongivande spelare. På söndag väntar Southampton i ligacupfinalen på Wembley.

ANNONS

Ander Herrera är avstängd, Phil Jones är skadad och Wayne Rooney precis tillbaka i träning. I övrigt kommer United med en stark trupp till returen mot S:t Etienne.

Viktor Claesson gjorde sitt första mål för Krasnodar redan i tredje minuten mot Fenerbahce och det blev matchens enda. Nu väntar retur för Claesson och landslagskaptenen Andreas Granqvist i Istanbul. Schalke 04 mot Paok Thessaloniki är onsdagskvällens tredje möte i Europa League.

TT

ANNONS