Zlatan Ibrahimovic gjorde 1–0 för Milan.
Zlatan Ibrahimovic gjorde 1–0 för Milan. Bild: Tano Pecoraro/AP/TT

Zlatan målskytt i Milans seger

Det blev två svenska målskyttar i onsdagens Serie A. Både Zlatan Ibrahimovic och Mattias Svanberg hittade nät i kvällens matcher.

ANNONS

Zlatan Ibrahimovic var med från start när hans Milan jagade poäng i toppstriden. För motståndet stod Genoa, som dock inte hade mycket att säga till om.

Redan efter tio minuter hade den svenske 40-åringen hittat nätet. En snyggt slagen frispark fick precis perfekt med skruv för att ställa Salvatore Sirigu i Genoakassen.

Målen fortsatte att trilla in för Milan, som frälstes av Junior Messias. Den 30-årige brassen satte 2–0 precis innan halvtid och fastställde sedan slutresultatet 3–0 efter en timmes spel.

Milan ligger kvar på andraplatsen i tabellen, eftersom även Napoli vann sin match.

Ibrahimovic var inte kvällens ende svenska målskytt i Italien.

ANNONS

Mattias Svanberg blev matchhjälte när hans Bologna hemmaslog Roma med 1–0. Svanberg stod för matchens enda mål.

Det var i den 34:e matchminuten som Svanberg slog till med en soloräd och skickade in bollen bakom Rui Patricio i Roma-målet. Svanberg har nu noterats för tre mål på 15 matcher i säsongens Serie A.

Segern innebär för Bolognas del att man kliver upp på åttondeplatsen i tabellen, på samma poäng som Juventus och Fiorentina på platserna ovanför. Sjätte plats i ligan innebär spel i Europa Conference League.

Roma är bara en poäng före, på femte plats.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS