Ystads målvakt Anders Persson murade igen i den andra halvleken mot Lugi.

Ystads IF lever vidare mot Lugi

Lugi hade ledningen i paus och kunde avgöra kvartsfinalserien mot Ystads IF. Då murade Ystads-målvakten Anders Persson igen totalt.

|

De två första kvartsfinalerna mellan Lugi och Ystads IF har varit ruggigt jämna. Lugi vann det första mötet med uddamålet och det andra först efter dubbla förlängningar.

Den tredje matchen, som kunde ha blivit den sista, blev lika jämn. Lagen följdes åt i en tuff kamp, i paus var ställningen 13–12 efter att Simon Jeppsson gett Lundalaget ledningen sekunden innan domaren blåste av.

Tio mål för Andersson

För Ystad var Kim Andersson tongivande, och direkt efter paus såg han till att kvittera. Samtidigt klev målvakten Anders Persson in i huvudrollen och började storspela i gästernas mål – och Ystads IF var därefter aldrig i underläge.

- Jag kom inte alls in i matchen i första halvlek, men jag hade bestämt mig – vi skulle fan vinna, säger Anders Persson i C More.

Med dryga kvarten kvar gjorde Kim Andersson ett – av sina totalt tio – mål som tog upp Ystad i fyramålsledning. Lugi närmade sig, men kom inte ikapp vilket innebär att det blir en fjärde kvartsfinal i Ystad på måndag.

- Så jäkla nära att vi tappar igen, men så gött det är att vinna ibland, säger Persson.

Lönn tillbaka

HK Malmö reducerade sin kvartsfinal mot Alingsås efter 26–20 på hemmaplan. Efter att stundtals ha varit utspelat i de två tidigare mötena var det nu ett annat Malmö, med välkommen förstärkning i form av Adam Lönn, som var det klart bättre laget i Baltiska hallen.

- Det gick bra. Jag har ju inte spelat på sex veckor eller nåt, men det var bara in och köra, och göra det enkelt, säger Lönn i TV4 Sport.

Lönn, som saknats på grund av en knäsjukdom, såg inte det minsta ringrostig ut. Storskytten stod för sex mål, precis som Fredrik Petersen.

Den fjärde kvartsfinalen spelas på tisdag i Alingsås.