Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Foto:Bildbyrån/TT

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Yannick Tregaro fälld för bokföringsbrott

  Skaraprofilen Bert Karlsson blev uppmärksammad när han anmälde långt över tusen företagare – efter att han själv anmälts för bokföringsbrott. Drygt ett halvår senare har Yannick Tregaro blivit fälld. – Jag har förlorat en väldans massa pengar, säger friidrottstränaren till GT, som först skrev om detta.

  Friidrottstränaren Yannick Tregaro valde att ge sig in i krogbranschen och blev delägare i minivaruhuset Vallgatan 12. Men när serveringstillståndet drogs in för restaurangen slutade det med konkurs. 

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  – Vi har det väldigt tufft just nu. Vi har försökt hitta vägar att lösa skatteskulderna, men i synnerhet utan serveringstillstånd blir det jättesvårt, sa friidrottsprofilen då.

  LÄS OCKSÅ: Indraget tillstånd fällde Tregaro

  Sammanlagt gick två bolag (Vallgatan Food AB i konkurs och Vallgraven 1997 AB) i konkurs – vilket ledde till att Tregaro lämnade krogbranschen. 

  Nu har han dömts för bokföringsbrott kopplat till Vallgraven 1997 AB, vilket GT först rapporterat om. 

  "Du har av oaktsamhet åsidosatt bolagets bokföringsskyldighet genom att inte före den 1 juli 2016 avsluta den löpande bokföringen med årsredovisning för räkenskapsåret som avslutade per den 31 december 2015", skriver Ekobrottsmyndigheten enligt GT. 

  Dessutom ska Tregaros privata bolag yannick3garo AB, enligt GT, gjort en förlust på närmare 1,4 miljoner kronor år 2016.

  "Förlorat en väldans massa pengar"

  Yannick Tregaro förklarar för tidningen att bokföringen, för ett av bolagen, år 2015 kom in för sent.

  – Det är tråkigt att den har kommit in för sent. Vem som haft ansvaret för det är lite oklart, men jag var den på papperet som var ansvarig för det och då får jag ta den smällen tyvärr. 

  Att satsningen på krogbranschen blev ett misslyckande råder det inga tvivel om – samtidigt som han inte ångrar sitt drag.

  – Jag ångrar det nog inte ändå även om jag har förlorat en väldans massa pengar. Det är väldigt tråkigt, men jag har kanske lärt mig mycket också.

  Skaraprofilens anmälning ledde till domen

  En huvudrollsinnehavare i fallet är Skaraprofilen Bert Karlsson. Tidigare under 2017 valde nämligen företagaren att massanmäla företag. Detta då han själv anmälts för bokföringsbrott. 

  LÄS OCKSÅ: Bert massanmälde företag – hundratals kan straffas

  En av de som nu blivit fällda till följd av detta är just Yannick Tregaro.

  – Det här ett av många fall på Bert Karlssons berömda anmälan, säger kammaråklagare Carl Bergström vid Ekobrottsmyndigheten till GT.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.