Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Wessberg nära men sköt ingen hare

  Hills Linda Wessberg startade i ”racerfart” men fick ge sig till slut. Karlstadsspelaren Filippa Möörk höll hela vägen och tog hem Tegelberga Open.

  Det var upplagt för duell när Tegelberga Open skulle avgöras. Karlstads Filippa Möörk, som lett från första speldagen då hon satte banrekord, och S:t Arilds Isabella Ramsay gick ut tillsammans i sista bollen – i delad ledning.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Bakom skuggade rutinerade göteborgskan Linda Wessberg och damlandslagets Maja Stark, tre respektive fyra slag efter.

  Trefaldiga Europatourvinnaren Linda Wessberg startade med tre birdies de fyra första hålen, och hastigt och lustigt var försprånget uppätet. Men flytet stannade av efter halva rundan.

  – Jag spelade väldigt bra i början men slog några slag som kostade väldigt mycket. Sådan är golfen. Men jag är jättenöjd, det jag jobbar på blir bättre och bättre. Det finns hopp, fast ska man vara med och hugga i toppen på en högre nivå så krävs det lite mer, säger Europatourspelaren Wessberg.

  "Betyder väldigt mycket"

  Filippa Möörk, som fyller 21 år nästa vecka, kunde nära nog defilera in ”i mål”. Hon slutade två under par totalt, den enda spelaren i fältet som var under par, och var till slut tre slag före tvåan Wessberg.

  – Det betyder väldigt mycket att få en seger så tidigt på säsongen, att få veta att det man gjort hela vintern ger resultat. Det ger motivation att jobba ännu hårdare, säger Filippa Möörk.

  Förra säsongen spelade hon två tävlingar på SGT. Hon vann en (Flommen). Och nu tog hon alltså hem årets premiär. Vinst i två av tre, en statistik som till och med Annika Sörenstam skulle vara avundsjuk på.

  – Jaa, jag vet inte vad jag ska säga. Det har varit bra dagar, det är kul, skrattar Filippa Möörk.Nästa SGT-tävling på damsidan är Nes Open i Norge 21–22 maj.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.