Wendt på väg mot nytt kontrakt i Tyskland

Oscar Wendt, 33, är nära att förlänga sitt kontrakt med Borussia Mönchengladbach. Något som innebär att en återkomst till IFK Göteborg inte är aktuell.

ANNONS
|

Oscar Wendt sitter på ett utgående kontrakt med sin tyska klubb Borussia Mönchengladbach. I höstas öppnade han upp för att återvända till IFK Göteborg.

– Jag ska inte säga för mycket för i den här branschen vet man aldrig. Men vi ska flytta hem till Sverige någon gång och ska jag spela i Sverige så är det bara Blåvitt som gäller. Jag har alltid haft en önskan om att få avsluta karriären där. Om det blir så eller inte är svårt att säga, men det är en önskan, sa han till Skövde Nyheter.

Men något återkomst ser det inte ut att bli till IFK Göteborg – i alla fall inte nu.

ANNONS

Ser ut att förlänga

För enligt den tyska tidningen RP-Online ska Oscar Wendt nu vara när att förlänga sitt kontrakt med Mönchengladbach. Detta då han efter matchen mot Wolfsburg på lördag når 25 matcher den här säsongen – något som innebär ett nytt avtal för vänsterbacken.

– Vi är nästan vid punkten där Oscar Wendts kontrakt automatiskt kommer att förlängas, bekräftade klubbens sportchef Max Eberl nyligen.

Under säsongen har Wendt spelat 24 matcher, 22 i Bundesliga för den Borussia Mönchengladbach som ligger trea i ligan bakom Bayern München och Dortmund.

Wendt har tillhört Mönchengladbach sedan 2011 då han lämnade FC Köpenhamn.

ANNONS