Wendt om framtiden – hoppas bli kvar

Oscar Wendt, 33, sitter på ett utgående kontrakt med Borussia Mönchengladbach. Men vänsterbacken hoppas bli kvar i den tyska klubben.
– Det är ingen hemlighet att jag gärna stannar, säger han i ett videoklipp.

ANNONS
|

Han har tillhört den tyska klubben ända sedan 2011 när han valde att lämna FC Köpenhamn. Dessförinnan fick Oscar Wendt sitt genombrott i IFK Göteborg och vänsterbacken har vid flera tillfällen pratat varmt om en återkomst till klubben.

Jag ska inte säga för mycket för i den här branschen vet man aldrig. Men vi ska flytta hem till Sverige någon gång och ska jag spela i Sverige så är det bara Blåvitt som gäller. Jag har alltid haft en önskan om att få avsluta karriären där. Om det blir så eller inte är svårt att säga, men det är en önskan, sa han till Skövde Nyheter i somras.

ANNONS

LÄS MER: "Det blir utlandet eller Kamratgården tills de kickar ut mig"

Den nu 33-årige Oscar Wendt sitter på ett utgående kontrakt till sommaren. Något som gör att han då kan lämna klubben gratis.

LÄS MER: Blåvitt och Angered överens om ett samarbete

Men någon återkomst till IFK Göteborg ser det inte ut att bli för Wendt som istället hoppas bli kvar i Tyskland och hos Borussia Mönchengladbach.

– Jag tänker inte så mycket på att mitt kontrakt går ut i sommar. Men det är ingen hemlighet att jag gärna stannar i klubben, säger Wendt i ett videoklipp på Gladbach's Youtube-kanal.

– Men jag koncentrerar mig på det viktiga, och det är fotbollen ute på planen. När Max (Eberl, sportchef) vill prata med mig så är jag redo.

LÄS MER: Blåvitts nya drag – inför legendarläktare

Oscar Wendt har spelat varenda minut under säsongen för Mönchengladbach som ligger tvåa i den tyska ligan efter elva omgångar.

– Det är väldigt roligt för tillfället, naturligtvis. Vi spelar bra fotboll och har en bra stämning i laget, säger han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS