Chicagos nye tränare Jeremy Colliton fick första segern med NHL-laget. Arkivbild.

Första NHL-segern för förre Moratränaren

I förra matchen kom första poängen. Nu är Moras förre tränare Jeremy Colliton även en vinnare i NHL-ishockeyn. Hans Chicago besegrade St Louis med 1–0.

|

- Jag är så glad för killarna, de kämpade verkligen hårt. Det var inget kul att se förlustraden bli längre, säger Colliton till nhl.com.

I och med segern stannade förlustsviten vid åtta matcher. Colliton ersatte i förra veckan Joel Quenneville som fick sparken efter tio år. Colliton tog upp Mora till SHL förra våren.

Colorado hämtade in ett 1–3-underläge mot Boston och vann med 6–3 efter att ha gjort fem raka mål, varav fyra i sista perioden. Finländaren Mikko Rantanen gjorde ett mål och två assist och drog därmed ifrån i poängligatoppen med totalt 29 poäng.

Colorados Gabriel Landeskog gjorde matchens första mål, hans tolfte i höst.

Washingtons målvakt Braden Holtby skadade sig under uppvärmningen inför matchen mot Winnipeg i NHL-hockeyn. Då Holtby inte kunde spela kallades en så kallad nödmålvakt in som backup till andremålvakten Pheonix Copley. Gavin McHale, till vardags coach för University of Manitobas damlag i ishockey, fick ikläda sig Washingtontröjan.

Det var andra gången som han varit på tapeten för NHL-spel. I februari kallades han in för spel med Colorado, men den gången klarade andremålvakten Semjon Varlamov att slutföra matchen efter att förstemålvakt Jonathan Bernier blivit skadad i andra perioden.

Även den här gången fick McHale sitta på bänken. Mötet mellan Winnipeg och Washington slutade 3–1 till kanadensarna.