Warta vinnare i hemmapremiären: "I kväll njuter vi"

Kryss mot BTK Rekord i öppningsmatchen. I hemmapremiären fortsatte framgångarna för BTK Warta som besegrade Spårvägen med 4-1. – Den här starten var mycket bättre än vad vi hade vågat drömma om, säger lagledaren Magnus Månsson.

ANNONS
|

BTK Warta pekades på förhand ut som ett lag som skulle komma att hålla till i den nedre regionen av tabellen, och lagledareMagnus Månsson sa nyligen i en intervju med GP att klubbens målsättning är att hänga kvar i högsta serien. Men efter två omgångar kanske göteborgarna vågar sikta högre. För efter att ha fåttmed sig en poäng mot fjolårsfinalisten BTK Rekord i säsongens första match följde Warta på torsdagskvällen upp det med att vinna över Spårvägen, där legendaren Mikael "Äpplet" Appelgren tog plats på bänken, med 4-1 i matcher i hemmapremiären i Exercishuset.

LÄS MER: Warta har siktet inställt: "Målet är att hänga kvar"

ANNONS

– Vi är jättenöjda med kvällens resultat, säger lagledare Magnus Månsson och fortsätter:

– Den här starten var mycket bättre än vad vi hade vågat drömma om, så i kväll njuter vi.

En av hjältarna i hemmalaget var debuterandeYannick Vostes. I sin första match för nya laget lyckades belgaren först besegra Spårvägens defensivspecialistSatoshi Aida med 3–2 i set. Och innan kvällen var över hade Vostes tagit ytterligare en skalp när han vann över Daniel Schaffer i tre raka set, en vinst som gjorde att totalsegern var i hamn. Det här sedan Hampus Söderlund och Jiang Chang Hong vunnit varsin match.

Resultatet innebär att Warta efter två omgångar är delad etta i tabellen. Men redan nästa vecka väntar nya utmaningar.Först motKävlinge på bortaplan och sedan kommersvenska mästaren Eslöv till Göteborg på fredagen.

– Det är två tuffa matcher, men vi ska göra allt vi kan för att få med någon eller några poäng, avslutar Månsson.

ANNONS