Kingsley Sarfo sparkas och krävs på pengar av MFF

Fotbollsspelaren Kingsley Sarfo som dömts till fängelse för våldtäkt mot barn får sparken från sin allsvenska klubb Malmö FF. Klubben kräver dessutom spelaren på den sign-on-bonus han fick i samband med övergången från Sirius.

ANNONS
|

Kingsley Sarfo dömdes i fredags till fängelse i två år och åtta månader för våldtäkt mot barn vid två tillfällen, i september 2016 och i juni 2017. Nu kommer den allsvenska klubben med beskedet att han har fått sparken med omedelbar verkan.

Spelarens handlingar är inte förenliga med föreningens "värdegrund och de uppförandekrav som ställs på föreningens representanter", skriver Malmö FF i ett pressmeddelande. Klubben kommer även att kräva tillbaka den så kallade sign-on-bonusen som spelaren fick när han värvades.

– Det är ett krav som vi redan har gått fram med. Så det är en information som han (spelaren) redan har, säger en klubbföreträdare till TT.

ANNONS

Malmö FF kommer även att ha "en dialog" med Sirius, som spelaren värvades ifrån. Klubbföreträdaren vill dock inte kommentera om en juridisk process kommer att inledas mot Sirius. Under rättegången i tingsrätten framkom det att Sirius ska ha haft ett samtal med spelaren om att det är olämpligt att ha kontakt med minderåriga.

ANNONS