von Eckermann segrare i Scandinavium

ANNONS
|

Man kan säkra en finalbiljett på olika sätt – och kan man göra som Henrik von Eckermann. En kanonritt i omhoppningen där segern på hemmaplan säkrades med sju hundradelar.

Att säga att Scandinavium kokade är en underdrift.

De gamla hockeyladan höll på att lyfta med hjälp av hemmapublikens ovationer.

På Mary Lous rygg satt Henrik von Eckermann och försökte förstå vad han ställt till med. Efteråt förklarade han för GP:

– Det är en så otrolig stark känsla. Hade någon för en vecka sagt hur mina dagar i Göteborg skulle se ut, så hade jag sagt att vederbörande inte är riktigt klok, förklarade Henrik von Eckermann.

ANNONS

Tja, vad ska man säga; tre guld, tre silver och ett brons på fyra dagar.

Segern i Europafinalen sisådär klockan 17.20 på söndagseftermiddagen var förstås grädden på moset.

– När man får ett sådant stöd och vill så mycket, då kan man också göra det där lilla extra. Jag slängde ett öga på klockan, såg möjligheten och tryckte till. Man kan inte göra det om inte allt stämmer, om inte hela atmosfären känns så speciell, så rätt, sa en mycket lycklig Henrik von Eckermann efter triumfen på hemmaplan.

Han var inte heller sen att tacka sitt team.

– Mina medarbetare är helt fantastiska, utan dem skulle jag inte kunna satsa som jag gör. Jag menar, när vi sitter här och pratar så har de redan lastat och är på väg med hästarna i lastbilen…

35-åringen från Nyköping har sin bas utanför Bonn i Tyskland. I många år jobbade han för storstjärnan Ludger Beerbaum, men sedan 1 september är han egen, en del av satsningen i resan mot Omaha. I stallet finns tolv hästar.

Att ta sig till världscupfinalen var säsongens stora mål. Hur långt det räcker där vågar han inte sia om.

– Satsningen i sig är total. Samtidigt har jag en häst som är ganska oerfaren och ganska het och känslig av sig. Jag har inte haft hennes så långe, men hon vill så otroligt mycket och framstegen kommer hela tiden. Hon har en otrolig potential, säger han.

ANNONS

Om de är ett ekipage för EM tycker han är svårt att säga.

– Jag siktar mot EM – men tar en vecka i taget. Nu närmast väntar Doha, sedan ytterligare några tävlingar innan det är dags för USA, säger han.

En som spänt följer utvecklingen är nye förbundskaptenen Henrik Ankarcrona. Att en av hans landslagsryttare segrade var även en vinst för honom.

– Det känns förstås bra – men jag är inte förvånad. Henrik är en väldigt skicklig hoppryttare och otroligt seriös i sin satsning. Då kommer också framgångarna, säger Ankarcrona som i sin värld har von Eckerman som en viktig lagspelare inför sommarens EM i Göteborg.

ANNONS