Petter Menning. Arkivbild.
Petter Menning. Arkivbild. Bild: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

VM-silver för Menning: "Otroligt stolt"

De svenska framgångarna fortsätter på kanot-VM i Danmark. Petter Menning paddlade hem en silvermedalj på K1 200 meter.
– Det känns jättebra! Jag känner att jag vann ett silver, även om det var otroligt nära till guld. Att jag får vara tillbaka på pallen på VM är jag otroligt stolt över, säger Menning efter loppet.

ANNONS

Menning kämpade sig in i loppet och var ända framme i täten. Väl över mållinjen var det bara några centimeter och två hundradelar som skiljde honom från italienaren Andrea Di Liberto som knep guldet.

– Jag tyckte jag kom iväg bra i starten, jag hade väldigt starkt fokus på min plan, att köra mitt lopp. När jag kom över mållinjen kände jag att jag gjort allt jag kunde, och det är det målet jag alltid har när jag ska tävla. Vi tränar på det och sen är målet att kunna genomföra det när det gäller som mest.

På läktarna i Danmark finns, till skillnad från tidigare tävlingar under pandemin, publik.

ANNONS

– Det är en väldigt varm känsla från läktaren. Det är många svenskar här men det känns också som att alla danskar hejar på oss. Det är en härlig atmosfär, härligt att vara i gång med publik igen, säger Menning.

Två medaljer för Sverige

Det blev alltså ett silver och ett guld under VM-dagarna i Danmark, sedan Dennis Kernen och Martin Nathell tog guld på K1 1000 meter på lördagen. På halva distansen blev det dock en nionde och sista plats i finalen för duon.

Nanthell tävlade även individuellt på K1 5000 meter men fick nöja sig med en tolfteplats.

Linnea Stensils paddlade final på K1 500 meter, men det räckte inte ända fram till pallen. Det blev en fjärdeplats för Stensils, lite drygt tre sekunder från Aimee Fisher, Nya Zeeland, och guldet. Även på 5000 meter blev det en snöplig fjärdeplats för Stensils, som var 20 hundradelar från pallen.

Menning och Stensils paddlade även K2 500 meter tillsammans i mixed-klassen. I finalen blev det en femteplats, en halv sekund från guldet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS