VM-debutanten en dag försenad

En dag försenad anlände VM-debutanten Victor Johansson till sim-VM i Budapest. En missad flygförbindelse gav en ofrivillig natt i Düsseldorf.

ANNONS
|

Den 18-årige långdistansaren från Jönköping, som simmar 200, 400, 800 och 1500 meter fritt i VM, har sparrat med norske stjärnan Henrik Christiansen på Mallorca.

När Johansson skulle resa till Budapest i torsdags blev planet från den spanska ön försenat och därmed missade han anslutningen i Düsseldorf.

- Det var sista planet till Budapest så då fick vi åka sex i morse i stället, sade han.

ANNONS

Trots strulet var det en uppåt och glad Johansson som till slut tog mark i VM-staden och hann med en träning på fredagen.

Johansson simmar 400 meter fritt på söndag, men flygstrulet kommer inte att påverka.

- Nej, det tror jag inte.

På söndag avgörs också damernas lagkapp på 4x100 meter fritt, men förbundskaptenen Ulrika Sandmark väljer att hemlighålla laget till en timme före start. Räkna dock med att Sarah Sjöström finns med redan i försöken, trots ett digert VM-program.

- Hon har ett annorlunda VM-program med ganska mycket luft i mitten. Hon är vältränad och van att simma mer än ett lopp, så det är inget problem, sade Sandmark.

Sverige har också lag på damernas 4x100 meter medley och på den mixade medleylagkappen. Däremot blir det inget svenskt lag på den andra mixedlagkappen, 4x100 meter fritt.

ANNONS
Budapest, TT:s utsände

ANNONS