Nya Zeelands Catherine Bott, till vardags i Vittsjö, skadade handen mot Kanada och tvingades byta.

Vittsjös VM-back skadad när Kanada vann

Nya Zeelands Vittsjö-back Catherine Bott tvingades kasta in handduken. Då vann Kanada med 2–0 och är klart för åttondelsfinal i fotbolls-VM. "Vi blir bättre och bättre", säger förbundskaptenen Kenneth Heiner-Møller.

|

Nya Zeeland ligger sist i grupp E och var i stort behov av poäng i näst sista gruppspelsmatchen mot Kanada.

Men jumbon åkte på en tung smäll direkt. I den 18:e minuten tvingades ytterbacken Catherine Bott, till vardags i damallsvenska Vittsjö, lämna planen med en bandagerad underarm efter att ha fått en boll på handen fyra minuter tidigare.

Det var i ett kanadensiskt anfall som 24-åringen blev träffad av en inläggsboll från Janine Beckie som tog olyckligt.

Och oturen slutade inte där för nyzeeländskorna.

De lyckades förvisso hålla nollan halvleken ut, men i den 48:e minuten tog Kanada ledningen med 1–0 genom Jessie Fleming, som förvaltade en passning snett inåt bakåt.

Kanada, som gör upp om gruppsegern med Nederländerna på torsdag, utökade sedan till 2–0 genom Nichelle Prince med drygt tio minuter kvar och det kunde Nya Zeeland aldrig återhämta sig från.

"Vi hade fler skott på mål i dag än i den första matchen (1–0 mot Kamerun)", säger Kanadas danske förbundskapten Kenneth Heiner-Møller till förbundets webbplats.

"Det handlade om att hitta en väg. Vi måste inte lägga in den några meter från mål, men när vi gör det så är det ganska bra. Vi blir bättre och bättre, som bra lag blir i sådana här turneringar", fortsätter han.

Två raka segrar innebär att Kanada befäster sin andraplats i gruppen, på samma poäng som Nederländerna men med färre gjorda mål.

Nya Zeeland är kvar på noll poäng, precis som Kamerun.

Fakta: Återstående gruppspelsmatcher i VM

Söndag 16 juni: Sverige–Thailand (15.00), USA–Chile (18.00).

Måndag 17 juni: Kina–Spanien, Sydafrika–Tyskland (båda 18.00), Sydkorea–Norge, Nigeria–Frankrike (båda 21.00).

Tisdag 18 juni: Italien–Brasilien, Jamaica–Australien (båda 21.00).

Onsdag 19 juni: Japan–England, Skottland–Argentina (båda 21.00).

Torsdag 20 juni: Nederländerna–Kanada, Kamerun–Nya Zeeland (båda 18.00), Sverige–USA, Thailand–Chile (båda 21.00).