Villa knäckte Kungälv

|

Han tillhörde planens bästa spelare, men huvudpersonerna efter matchen hade randiga tröjor. I slutminuten satte Mattias Johansson 5–5 efter retur på Mikael Lindbergs skott.

Offside, menade huvuddomaren Mikael Karlsson, och Johansson blev riktigt arg. Men:

– Jag visste att målvakten inte kunde hålla bollen och var nog lite het. Det var nog rätt beslut.

Däremot, sa Johansson, borde han haft straff när han var på väg igenom efter sisådär 50 minuter.

– Det var tre förseelser när jag var på väg igenom.

Han fick medhåll av tränaren Tommy Österberg:

– De får två poäng, vi borde haft två straffar men fick inget med oss.

Förutom ruffet på Johansson blev också Markus Kumpuoja brutalt fälld efter 39 minuter. Österberg la till:

– Killarna är jäkligt besvikna men vi är nöjda med matchen. Det är två individuella misstag som avgör.

Villa, och David Karlsson, rivstartade med ett friläge redan efter två minuter och Pertti Virtanen gjorde den första av flera fina räddningar.

De närmaste 22 minuterna var bortalagets. En kompakt och disciplinerad defensiv tvingade Villa att vända om och försöka på nytt. Och när hemmalaget tappade bollen var Kungälvs kontringar blixtsnabba. Efter 24 minuter tvingades Villas tränare Ari Holopainen ta time out. Då stod det 0–3 och den käcka dragspelsmusiken var i det närmaste provocerande för hemmalaget.

* Frislagsmål av Mikael Lindberg (hans 11:e) som styrdes in.

* Lindberg hittade Mattias Johansson som gled igenom Villa-försvaret.

* Markus Kumpuoja satte en retur efter hörna.

Villa jobbade sig tillbaka via en straff (Davis Karlsson) och en försvarstabbe i Kungälv som Tim Persson utnyttjade. 2–3 i paus var närmast smickrande för Villa.

– Det låg i luften att det skulle bli en bra match, vi var riktigt taggade. Vi har ett bra lag som kan matcha topplagen, sa Mattias Johansson.

Efter paus fick Villas Jesper Bryngelsson och Daniel Andersson lite mer utrymme och hemmalaget jobbade sig ikapp. Med sex minuter kvar kom avgörandet. Skott långt utifrån och målvakten Virtanen tappade bollen. Måltjuven David Karlsson satte 5–4 och sitt tredje mål.

Mattias Johanssons suckar var som sagt tunga.

– Det låg i luften att det skulle bli en bra match, vi var riktigt taggade.

I går kväll blev det förlust, men Kungälv är starkt och fick beröm från alla håll. Målet, en plats i slutspelet, känns rimligt.

– Vi har nåt riktigt bra att bygga på, och en tränarstab med bra idéer. Vi har ett bra lag som kan matcha topplagen.