Vill göra damtävlingen större i framtiden

Publiksuccé och ett lyckat fösta år. Så beskriver eventdirector Patrik Malmer GKSS Match cup Sweden 2018. Och självklart är han extra stolt över damtävlingen - som är den första i världen i sitt slag. — Vi är otroligt nöjda. Allt blev nog precis som vi tänkt, säger han.

ANNONS
|

Vädret kunde inte blivit bättre. Strålade sol utan ett moln på himlen och perfekt vind gjorde att både seglarna och publiken var nöjda.

— Jag kan inte säga någon exakt siffra i publikantal men jag kan säga så här: sponsorbyn har inte velat stänga på kvällarna för att det var så mycket folk, säger Malmer.

LÄS MER:Historisk seger för Anna Östling

Att man nu infört en damklass i Marstrand kan ha spelat in en hel del när det gäller besöksantalet. När Anna Östling seglade var det framför en stor och engagerad publik.

— Folk gick bananas när Anna vann. Tjejerna kommer hit och visar upp sjukt bra segling, säger Malmer.

ANNONS

Create Agency Sweden heter företaget som för ett år sedan tog över arrangemanget. Det första de valde att ändra på då var finaldagen. Den skulle vara på söndagen för att ge en bredare publik möjlighet att se den. Men det finns fortfarande mycket att förbättra. 2018 har varit företagets inkörsår och nu har man kontrakterat fem år till. Under dessa år vill man utveckla damtävlingen ytterligare och bland annat göra den större.

— Det finns ingen anledning att hålla det till fem team. Helst vill man ha ett jämnt antal. Det finns ju utrymme att öka antalet båtar i damtävlingen.

LÄS MER:Pallplats för Dackhammar

Finns det också möjlighet att Women's Trophy blir en del av damernas världstour i framtiden?

— Det måste de som gör den kvinnliga världstouren svara på. Men där seglar de ju singelskrovbåtar och för oss är det viktigt att det är M32.

ANNONS