Glada miner i Frölundalägret efter segern mot Linköping.
Glada miner i Frölundalägret efter segern mot Linköping.

"Viktigaste seger för säsongen"

ANNONS
|

Lättad är naturligtvis ett väl valt ord i det här sammanhanget. Frölunda har, som de flesta vet, haft det tungt sen skadeeländet började i november.

Inför gårdagskvällens möte mot Linköping hade hemmalaget lyckats skrapa ihop 13 poäng på de 15 senaste matcherna.

Nu blir det tid för tanke, återhämtning och förhoppningsvis läkning av alla de skador som drabbat laget.

– Det har ju blivit obalans i laget, vi har tvingats kasta om i kedjorna och det är klart att det påverkar, sa kapten Lundqvist med ett ispaket om vänster handled.

– Ingen fara, en tekningsgrej.

Frölunda inledde annars blekare än … kanske någon gång den här säsongen. Det såg ut som laget bara flöt med, utan att ens försöka styra händelseutvecklingen. Och Linköping kunde ganska komfortabelt ta sig fram till 2–0 innan tränaren Kent Johansson bad om en time out.

ANNONS

Då hade han faktiskt funderingar på att ta ut målvakten Frederik Andersen.

– Han borde tagit de båda skotten det blev mål på, så det var lite fingertoppskänsla om jag skulle byta ut honom, sa Johansson.

Andersen blev kvar och bra var väl det.

Efter första pausen kom Frölunda tillbaka som ett nytt lag; med frenesi, tacklingar och ett rejält tryck på Linköping.

– Det var ju bara att glömma den första perioden, inte så mycket att snacka om, menade Joel Lundqvist.

Som var en av de som tog ansvar och på något sätt personifierade Frölundas uppryckning till 2–2.

– För en del spelare är bra att börja spela fysiskt, jag är en av dom. Antingen är man med i situationerna eller inte, jag försökte väcka mig själv.

Joel Lundqvist visade på alla sätt att formen är på väg tillbaka. Efter skador och avstängning och en penicillinkur efter Euro trophy.

– Jo, det känns bättre och bättre ju mer jag spelar.

I mitten av andra satte Viktor Svedberg sitt tredje mål för säsongen. Och bara tre och en halv minut senare styrde Joel Lundqvist in 2–2 efter ett pass från Fredrik Eriksson.

Kaptenens 100:e mål i klubben.

Det skapades mängder av bra lägen men segermålet kom först med drygt åtta minuter kvar att spela. Efter en tilltrasslad situation framför linköpings Fredrik Norrena trillade pucken ut till Christian Bäckman som satte sitt sjätte för i år.

ANNONS

Nu väntar en dryg veckas ledighet, från matcher, men inte från träning.

– Den här veckan lär vi gnugga på rätt ordentligt, träna ner oss lite, och kanske nöta lite detaljer. Och de som varit skadade får chansen att komma in i spelet igen.

Till omstarten mot Djurgården den 12 januari är förhoppningsvis Magnus Kahnberg tillbaka. Liksom JVM-spelarna Johan Sundström och Sebastian Collberg, ljumskskadade Patrick von Gunten och avstängde Jari Tolsa.

Det finns resurser.

ANNONS