Tampabacken Victor Hedman firas av lagkamraterna efter sitt mål.

Viktiga svenskmål i nattens NHL

Victor Hedman stod för ett mål och en assist och utsågs till en av matchens bästa spelare när hans Tampa besegrade New York Islanders med 4–1 i den andra kvartsfinalen mellan lagen i NHL-slutspelet. Carl Hagelin gjorde ett mål när Pittsburgh vann med 2–1 mot Washington.

|

Tampa Bay tog greppet om matchen i den första perioden och släppte inte taget. Sex minuter in i matchen noterades Victor Hedman för en assist när en snabb kontring av hemmalaget resulterade i att Taylor Johanson satte den första pucken bakom Islanders målvakt Thomas Greiss.

Drygt fem minuter senare var Jonathan Drouin framme och drygade ut ledningen till 2–0.

Innan perioden var över hade Islanders reducerat till 2–1. I mitten av den tredje perioden var Hedman framme och sköt från blå linjen, ett skott som tog på Calvin Haan och in i mål. Det var svenskens första slutspelsmål för i år.

- Viktigt att skjuta i det läget, sedan hade jag lite tur med studsen. Men det spelar ingen roll hur puckarna går in. Det viktigaste är att de gör det, säger Hedman till Dagens Nyheter efter matchen.

Taylor Johnson gjorde sitt andra mål i matchens slutminuter och fastställde slutresultatet till 4–1.

Tampa förlorade den första kvartsfinalen med 4–3 i onsdags och Hedman var mycket nöjd efter den viktiga segern.

- Vi spelade med mer fart framåt. Vi fick ner puckarna djupare på dem och så hjälpte vi ju Ben (Bishop) på ett helt annat sätt i kväll än senast, säger Hedman till DN.

Det står nu 1–1 i matcher mellan lagen i kvartsfinalserien. Den tredje matchen spelas på tisdag.

Mötet mellan Pittsburgh Penguins och Washington Capitals blev en jämn historia. Pittsburghs Carl Hagelin inledde målskyttet sju minuter in i den andra perioden med ett skott framför mål som letade sig in bakom målvakten Braden Holtby.

- Det blev bra där, jag fick en väldigt fin passning av Nick Bonino. Men jag tyckte det kändes bra hela kvällen, jag var med och skapade lägen matchen igenom, säger Hagelin till Aftonbladet.

I den tredje perioden var det en annan svensk, Washingtons Marcus Johansson, som klev fram och kvitterade till 1–1, siffror som stod sig fram till slutminuterna när Eric Fehr satte 2–1 till Pittsburgh.

I och med nattens Pittsburghvinst står det nu 1–1 i matcher mellan lagen i kvartsfinalserien. Lagen möts igen på måndag.

Fakta: NHL-slutspelet