Freddie Brorsson (i blått) gjorde ett av två Trelleborgsmål hemma mot Brommapojkarna.

Viktig seger för Trelleborg

Vångavallen hade en gång i tiden bland vissa det mindre smickrande epitetet "Tjongavallen". Trelleborg gjorde sitt bästa hemma mot Brommapojkarna, åtminstone i den första halvleken, för att avliva det öknamnet. Det räckte till seger med 2–1.

|

Det var bara ett lag på planen i den första halvleken av nykomlingsmötet mellan Trelleborg och Brommapojkarna. Om inte skottstatistiken (13–2 i skott, 9–0 på mål) visade det så gjorde målprotokollet sitt bästa för att spegla det.

Först genom Alexander Blomqvists 1–0 en knapp halvtimme in i matchen. Freddie Brorsson följde upp precis innan pausvilan med att utöka till 2–0.

Gästande BP skulle dock inte lägga sig platta och ge upp, utan skulle faktiskt göra match av det hela i den andra halvleken i ett läge där det bara såg ut att kunna rinna i väg åt det andra hållet.

Fritjiof Björkens låga avslut i bortre hörnet i den 51:a minuten gav Brommalaget en reducering och en andra andning i matchen.

Och BP, logiskt nog, tog över kommandot i jakt på en kvittering.

På den tredje övertidsminuten fick man en frispark på egen planhalva som man tjongade upp, med egen målvakt och allt i motståndarnas straffområde. Men inte ens den klassiska och desperata slutminutstaktiken kunde ge BP det de sökte.

2–1 för skåningarna stod sig, vilket innebar att BP fortfarande inte tagit några poäng på bortagräs.

Trelleborg å andra sidan tog sin andra raka hemmaseger.

Utan att behöva "tjonga" bollen allt för mycket.