Veteranen Baryard Johnsson känner EM-pressen

EM är i gång och med det också pressen på hemmaryttarna. Men Malin Baryard Johnsson ser fram emot att rida inför hemmapublik.

ANNONS
|

Malin Baryard Johnsson skrämde upp de svenska fansen rejält när EM-hästen Cue Channa fick vila från start i Falsterbo. Hästen kändes inte riktigt fräsch.

– Jag var aldrig orolig. Det var bara en liten sträckning och EM var aldrig i fara, säger hon under den inledande EM-pressträffen.

Malin Baryard Johnsson får betraktas som veteranen i laget, men trots all sin rutin känner hon pressen inför det här mästerskapet.

– Det här är en chans som kanske aldrig kommer igen. Att få göra ett mästerskap på hemmaplan med ett väldigt starkt lag. Den här chansen måste vi ta tillvara på och jag hoppas alla är med på det, inklusive hästarna,säger hon.

ANNONS

Pressen högre än normalt

Samtidigt är pressen på hemmalaget enorm. Ryttarna kommer till Göteborg med ett bra facit i ryggen och en kommande final i Nation Cup.

– Jag njuter absolut. Det är fokuserande att vara på hemmaplan, och det kommer att krävas ännu mer fokus än vanligt. Mer press än vi kommer att ha den här veckan kommer vi nog inte att ha upplevt så många gånger, säger hon.

– Men jag tror att det är positivt för det här gänget. För mig är det positivt, känns det som.

Sverige med bland medaljkandidaterna

Med tanke på den senaste tidens resultat räknar Malin Baryard Johnsson Sverige till ett av flera starka lag i startfältet.

– Det kommer i slutänden att handla om marginaler och om att felen inte blir utspridda, utan att är det någon som har fel, så skall en ta på sig alla felen. Det värsta som kan hända är att man får 4, 4, 4, 0 och att alla hästar hoppar fantastiskt, men det blev något fel, säger hon.

Fokus ligger i första hand på laget, även om det också stårindividuella medaljer på spel.

– Det går lite hand i hand, förstås. Men vi är i första hand här för laget, säger Malin Baryard Johnsson, som kommer att starta som ryttare nummer två i det svenska laget, som inleder sitt tävlande på onsdag när den första, inledande tidshoppningen rids.

ANNONS

ANNONS