Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/2

Vem ska få GP-sportens hederspris?

Fler utövare, ytterligare ett lag och en sponsor som vill arbeta långsiktigt.
– För oss innebar GP-sportens hederspris att vi plötsligt syntes, säger Jonas Autio.

För två år sedan prisades han för sin skapelse, basketlaget Olympic Göteborg som gav plats för spelare med intellektuella funktionsvariationer.

Efter att under en tid ha verkat i skuggan kom verksamheten ut i ljuset.

– Det handlar mycket om att synliggöra det vi håller på med. GP-priset bidrog till det. Fler medier hängde på och fler fick vetskap om klubben, säger han.

Fler spelare

Därigenom kom också fler utövare.

– Vi fick ihop ett lag till och har nu tre lag i tre olika divisioner. Vi fick också in fler ledare i klubben och sponsorer, som fortfarande är kvar, hörde av sig. Det hade nog inte hänt utan GP-priset och den uppmärksamhet det förde med sig, säger han.

Jonas Autio tycker det är bra att enskilda prestationer uppmärksammas genom GP-sportens hederpris, men ser det också som viktigt att olika företeelser inom idrotten når ljuset.

– Priset jag fick gav mig energi att jobba vidare - men satte också idrottsrörelsen i ett större och bredare perspektiv, vilket är väldigt viktigt, säger han.

Elitnivå

Förutom verksamheten i Olympic jobbar Jonas Autio med landslagsverksamhet för målgruppen.

– Precis som i andra idrotter finns det hos oss spelare som vill satsa på elitnivå, för mig är det viktigt att kunna erbjuda även det alternativet, säger Jonas Autio själv spelat basket på elitnivå i Plannja och i landslaget.

– Många har den känslan i sig, att de vill träna mer och oftare och testa sina gränser och se hur långt de kan utvecklas. För mig är det viktigt att ge den möjligheten, lika viktigt som att man kan komma till oss en gång i veckan bara för att ha skoj, säger Jonas Autio.

Vem får GP-sportens hederspris?

Vem är ledaren, föräldern, eldsjälen som alltid ställer upp för klubben?

Kom med ditt förslag senast den 8 mars.

Mejla till [email protected] eller skicka till:

Sportredaktionen, Göteborgs-Posten, 405 02 Göteborg.

Mest läst