Dags för alla eldsjälar runt idrotten att prisas.
Dags för alla eldsjälar runt idrotten att prisas.

Vem ska få GP-sportens hederspris?

ANNONS
|

Normalt vid den här tidpunkten ligger vi i startgroparna för att publicera de tio idrottsmän och kvinnor som kandiderar till GP:s sportpris.

Fast inte i år.

GP:s sportpris skulle ha fyllt 25 år och under året har vi funderat en hel del kring priset och de olika kategorierna. På jurymötet för ett år sedan kom också idén upp om ett socialt idrottspris. Alltså, ett pris till någon som gör något väldigt bra utanför planen. GP-sporten uppmärksammar idrottsmän, kvinnor och lag 365 dagar om året i pappret och i våra olika digitala kanaler. Därför har det känts mer och mer rätt att lyfta fram alla de ideella ledare, föräldrar och andra som gör hjälteinsatser varje dag för att det skall fungera på träningar, matcher och läger och som inte alls får motsvarande uppmärksamhet.

ANNONS

Att lägga ner något som funnits under lång tid är alltid förenat med känslor och nostalgi, men samtidigt är det viktigt att blicka framåt. Vi känner därför att det är rätt tid för att tänka nytt. Då tycker vi att ett idrottspris som är fokuserat på de goda krafterna utanför det som händer på plan känns helt rätt och mer värt att lyfta fram.

Därför ersätter vi GP:s sportpris med GP-sportens hederspris.

Nu vill vi ha er hjälp att skicka in förslag på personer, föreningar eller händelser som ni tycker skall få GP-sportens hederspris 2014.

Det kan handla om den där föräldern som i ur och skur alltid ställer upp och skjutsar, tvättar kläder och finns till hands 24 timmar om dygnet. Eller den där ledaren som tar ett lika stort ansvar på helger och nätter som vid sidan av planen.

Jag vet själv hur viktigt det är med ledare som är mer än bara ledare. I mitt fall handlade det om Hasse "Glidan" Ribbing, som alltid fanns till hands för oss fotbollsungdomar i Kaverös BK och vi är många som står i evig tacksamhetsskuld för allt han gjorde för oss under många år.

Jag vet att det finns så många härliga ideella krafter där ute som verkligen är värda att lyftas fram.

ANNONS

Det här är tillfället att göra det.

Fundera nu på vem du vill nominera till GP-sportens hederspris och mejla oss på: sport@gp.se. Vill du hellre skicka brev, så går det självklart bra:

Göteborgs-Posten, sportredaktionen, 405 02 Göteborg.

Senast den 21 december vill ha vi ditt förslag.

Under januari kommer en jury från GP att presentera vinnaren.

Förutom äran kommer personen/personerna att få 10000 kronor.

ANNONS