Vasaloppets fjolårsvinnare tvingades bryta

I fjol vann hon damklassen - i år tvingades Katerina Smutna bryta efter två och en halv timme. – Hon uppges ha problem med en hand, säger SVT:s kommentator Jacob Hård.

ANNONS
|

Förra året slutade det med glädje och jubel för Katerina Smutna som tog hem slutsegern i Vasaloppets damklass. Men i år blev det inte ett lika muntert avslut för österrikiskan som i fjol jagade ikapp Britta Johansson Norgren och knep förstaplatsen precis före svenskan.

När drygt halva loppet var avverkat såg Smutna ut att ha stora problem. Och när tv-kamerorna zoomade in den regerande vinnaren åkte hon skejtande vid sidan av spåret samtidigt som hon bara tog sig fram med hjälp av en stav.

– Det får man ju inte göra. Något har hänt, hon såg inte ut att ha den perfekta dagen, och verkar också ha något problem med utrustningen, säger SVT:s expert Anders Blomquist.

ANNONS

"Problem med ena handen"

Men senare kom det uppgifter om att det i stället rörde sig om en skada för Smutna. Och det var den som gjorde att hon tvingades kliva av.

– Vi har fått rapporterar om att hon har problem med ena handen, säger SVT:s Jacob Hård.

Smutnas avhopp gör att svenskan Britta Johansson Norgren nu har guldläge att skaffa sig ett övertag i långdistansvärldscupen. Johansson Norgren är med i den absoluta täten av årets Vasalopp.

ANNONS